Jumaat, 18 Februari 2011

Warga Bangladesh Maut Ditikam Perompak

GUA MUSANG: Seorang warga Bangladesh mati manakala rakan senegaranya cedera dalam pergelutan dengan perompak di sebuah kongsi di kilang papan kawasan Industri, dekat sini, pagi Khamis.

Rashid Khan, 33, yang ditikam dengan pisau pada bahagian dada kiri, meninggal dunia sebaik tiba di Hospital Gua Musang manakala rakannya, Abdul Salam, 36, yang cedera bawah ketiak kiri kini dalam keadaan stabil dan dirawat di hospital sama.

Ketua Polis Daerah Gua Musang Supt Saiful Bahri Abdullah berkata kejadian pada 2.30 pagi itu berlaku semasa kedua-dua pekerja itu sedang tidur dalam sebuah bilik bangunan rumah kongsi di kawasan kilang papan itu.

Beliau berkata mereka tersedar daripada tidur setelah terdengar sesuatu yang berlaku dan melihat dua lelaki bertopeng berada dalam kongsi mereka sedang mengambil sebuah komputer riba dan telefon bimbit.

"Mereka mengepung dua perompak itu sehingga dapat memberkas seorang daripadanya tetapi berlaku bergelutan sebelum perompak itu menikam kedua-duanya," kata Saiful Bahri.

Mayat Rashid Khan akan diserahkan kepada Suruhanjaya Tinggi Bangladesh bagi urusan pengebumian./Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan