Selasa, 15 Februari 2011

Buruh rogol, liwat warga emas dipenjara 16 tahun

o
SHARIEFUDDIN (tengah) dibawa keluar dari Mahkamah Sesyen Sungai Petani semalam selepas mengaku bersalah merogol dan meliwat seorang warga emas.


SUNGAI PETANI: Mahkamah Sesyen di sini semalam menjatuhkan hukuman penjara 16 tahun dan 12 sebatan ke atas seorang buruh apabila dia mengaku bersalah atas tuduhan merogol dan meliwat seorang warga emas dua tahun lalu.

Tertuduh Shariefuddin Arshad, 45, dari Serdang, Bandar Baharu di sini diperintah menjalani hukuman secara berasingan mulai tarikh dia ditahan pada 27 September 2009 setelah mengaku bersalah melakukan kesalahan itu secara berasingan terhadap warga emas berusia 62 tahun di sebuah rumah di Taman Sri Wangsa, Serdang.
Hakim Zainol Saad memutuskan tertuduh dihukum penjara 10 tahun dan enam sebatan bagi pertuduhan pertama manakala penjara enam tahun dan enam sebatan pula bagi pertuduhan kedua.
Mengikut pertuduhan pertama, dia didakwa merogol seorang warga emas yang merupakan jirannya di sebuah rumah di Taman Sri Wangsa, Serdang, Bandar Baharu dekat sini di antara pukul 7 dan 8 pagi, 6 September 2009./kosm

Tiada ulasan:

Catat Ulasan