Khamis, 21 Mac 2013

Remaja perempuan, 14 tahun yang hilang, ditemui bersembunyi di belakang pokok sedang melakukan hubungan seks

Buat maksiat belakang pokok
Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh
KULIM - Polis berjaya menemui semula seorang pelajar perempuan berusia 14 tahun yang dilaporkan hilang beberapa hari lalu di sebuah ladang kelapa sawit dekat sini, kira-kira jam 11.30 pagi kelmarin.


Pelajar itu dikatakan lari dari rumah dan tinggal bersama rakannya.


Ketika ditemui, dia bersembunyi di belakang pokok kelapa sawit dan lebih mengejutkan, pelajar itu sedang melakukan hubungan seks bersama
kekasihnya.


Pasangan kekasih itu bagaimanapun cuba melarikan diri tetapi berjaya ditahan polis.


Remaja itu dan suspek kemudiannya dibawa ke balai polis untuk membuat laporan.


Siasatan mendapati, gadis berkenaan mengenali suspek dua bulan lalu dan pernah melakukan hubungan seks lebih dari sekali.


Pada mulanya, dia dikatakan a mengajak suspek pergi berkelah bagaimanapun suspek membawanya ke ladang kelapa sawit untuk melakukan hubungan seks.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.


Beliau turut menasihatkan mana-mana remaja lelaki supaya tidak menjalinkan hubungan intim dan melakukan hubungan seks dengan pelajar perempuan bawah umur.


“Sekiranya mereka melakukan hubungan seks terhadap pelajar perempuan bawah umur, ia merupakan satu kesalahan serius kerana perbuatan itu diklasifikasikan sebagai rogol walaupun mangsa merelakannya.


“Suspek yang melakukan jenayah rogol, boleh dikenakan hukuman penjara dan sebatan,” katanya./sinarharian

Tiada ulasan:

Catat Ulasan