Khamis, 28 Mac 2013

Padah cabul isteri orang

Ridzuan dibawa ke Mahkamah Majistret, semalam.
Ridzuan dibawa ke Mahkamah Majistret, semalam.
KUALA TERENGGANU - Tindakan berani seorang buruh yang mencabul isteri orang menerima padah apabila dia dijatuhi hukuman penjara selama 14 hari dan denda RM3,500 oleh Mahkamah Majistret, di sini, semalam.

Lebih malang, Majistret Abdul Hayyi Salim turut memerintahkan Ridzuan Che Anera, 32, dari Jalan Teluk Lipat, Dungun, dipenjarakan tiga bulan lagi sekiranya gagal menjelaskan denda berkenaan.

Hukuman itu diputuskan selepas Ridzuan mengaku bersalah menggunakan kekerasan jenayah dengan mencabul kehormatan mangsa berumur 27 tahun di sebuah rumah di Jalan Gong Badak, di sini, kira-kira jam 8.30 pagi, 30 November 2012.

Dia mengaku bersalah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul dengan memeluk dan meraba buah dada serta kemaluan mangsa.

Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa, Inspektor Miky Dunstan Muda, manakala Ridzuan tidak diwakili peguam.

Berdasarkan fakta kes, sebelum kejadian, mangsa berada di rumahnya sebelum didatangi Ridzuan yang secara tiba-tiba muncul lalu masuk ke dalam rumahnya.

Ridzuan bertindak memeluk dan menutup mulut mangsa, sementara sebelah tangan lagi meraba buah dada dan kemaluan mangsa.

Bagaimanapun, Ridzuan melarikan diri sejurus terkejut mendengar tangisan anak mangsa.

Ketika mahu melarikan diri, Ridzuan sempat berpesan kepada mangsa supaya jangan memaklumkan mengenai kejadian berkenaan kepada orang lain./sinarharian

Tiada ulasan:

Catat Ulasan