Sabtu, 7 Januari 2012

Kak Wok mati dibunuh kejam

KLANG: Hajat seorang wanita warga emas untuk menunaikan umrah buat kali pertama tahun ini tidak kesampaian apabila dia ditemui mati dibunuh dengan kejam di rumahnya di sini kelmarin.

Rahimah Mohd. Noh yang berusia 74 tahun dan tidak pernah berkahwin menemui ajal dengan lehernya dijerut rantai emas dipercayai miliknya sendiri.

Wanita malang itu dipercayai menjadi mangsa pembunuhan kejam seorang suspek yang menyamunnya pada waktu siang sebelum mayat mangsa ditemui pada pukul 10 malam.

Siasatan polis turut mendapati kepala wanita malang itu dihentak ke lantai sehingga mengakibatkan mangsa mati dalam kejadian di rumahnya di Jalan Wan Hassan, Kapar di sini.

Mangsa yang tinggal bersendirian turut kehilangan seutas rantai emas dan sebentuk cincin yang dipakainya dipercayai dilarikan penjenayah.

Ketua Polis Dearah Klang Utara, Suprintendan Mohamad Shukor Sulong berkata, kejadian disedari oleh beberapa adik-beradik Rahimah yang tinggal berdekatan rumah mereka apabila pelik melihat kediaman mangsa gelap.

Menurutnya, mereka kemudian berusaha mencari mangsa di surau berdekatan yang sering dikunjungi si mati namun arwah didapati tiada dan mereka mengambil keputusan untuk kembali semula ke lokasi kejadian.

"Setelah pintu rumah dibuka, mereka yang mencari mangsa di dalam rumah tersebut terkejut apabila menemui mangsa telah dibaluti dengan kain tebal di dalam sebuah bilik.

"Mangsa yang mengalami cedera di muka dipercayai akibat dihentak ke lantai didapati sudah tidak bernyawa lagi dan laporan polis terus dibuat," katanya ketika dihubungi di sini semalam./kosmo

Tiada ulasan:

Catat Ulasan