Ahad, 22 Julai 2012

Bapa pukul anak sebelum bakar rumah sendiri

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki, dipercayai mengalami masalah kesihatan mental, memukul anak lelakinya berusia 15 tahun sebelum membakar rumahnya dua jam kemudian di Taman Serdang Utama, di sini, hari ini.

Bapa berusia 53 tahun itu, bagaimanapun, tidak melarikan diri malah berada di kawasan rumahnya yang hangus sebelum ditangkap polis yang tiba di tempat kejadian.

Timbalan Ketua Polis Daerah Serdang, DSP Lam Chien Fei berkata lelaki itu menyerang dan memukul anaknya pada kira-kira pukul 4 pagi sebelum isterinya membawa mangsa bersama tiga anak yang lain ke Hospital Serdang untuk mendapatkan rawatan.

Semasa ketiadaan keluarganya, lelaki itu telah bertindak membakar rumahnya pada kira-kira pukul 6 pagi, katanya ketika dihubungi Bernama di sini.

Lam berkata semasa ditangkap dan disoal siasat, lelaki itu mengaku telah membakar rumahnya dan pihak polis percaya dia mempunyai masalah mental.

Katanya lelaki itu kini ditahan reman sehingga Rabu ini dan kes disiasat di bawah Seksyen 435 Kanun keseksaan atas kesalahan melakukan khianat dengan api serta Seksyen 324 kanun yang sama kerana mendatangkan kecederaan./Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan